“Tekstschrijvers” vervuilen internet 2

 1. spelling en taalvaardigheid kinderen

Gisteren kon je in deel 1 van “Tekstschrijvers vervuilen internet” lezen dat het slecht gesteld is met de Nederlandse “tekstschrijver” en veel internetgebruikers als het gaat om het beheersen van de Nederlandse taal. In deel 2 lees je dat een echt goede tekstschrijver echt wel te vinden is en helemaal niet duur is in tegenstelling tot wat veel mensen denken.

Voor dat ik terug kom op de essentie van mijn verhaal, laat ik wat fouten zien slecht taalgebruik in het dagelijks leven en op internet.

Taalgebruik

Als ervaren leerkracht basisonderwijs zie ik ook dat best veel ouders niet in staat zijn om hun kind te ondersteunen in de Nederlandse taal. Veel Nederlanders kennen hun eigen taal niet:

“Waar is me fiets?”
“Ik ben beter als hij.”
“Ik heb mijn agenda niet bij”

Hoe komt het? Zijn we te lui? Nemen we genoegen met een begrijpelijke boodschap in plaats van correcte en betrouwbare communicatie? Of is het toch slecht onderwijs?

Journalisten maken fouten

Feit is dat de Nederlandse taal niet goed beheerst wordt door vakmensen. Storende taal- en spellingsfouten vervuilen het internet. Zelfs het overgrote deel van net afgestudeerde leerkrachten beheersen nauwelijks de Nederlandse taal. Niet gek dat nu ook journalisten fout op fout maken, net als vele tekstschrijvers.

“Tekstschrijvers” schrijven slecht

Goede tekstschrijvers zijn er genoeg, maar veel internetondernemers laten hen links liggen. Content mag namelijk niets kosten, zo lijkt het. Ondernemers hebben het zelf niet eens door, maar bedriegen zichzelf met goedkope tarieven van zogenaamde “tekstschrijvers”. Het gekke van dit alles is, dat veel ondernemers ook nog eens snel tevreden zijn. Waarom? Juist, omdat ze zelf de kwaliteit niet (kunnen) checken.

Tekstschrijver gezocht!

Als u op zoek bent naar een betrouwbare tekstschrijver zoekt u op het internet naar een tekstschrijver. Of dat via de termen “tekstschrijver gezocht” of “schrijver” is doet er niet toe. Veel belangrijker is dat u een betrouwbare tekstschrijver vindt, die kwaliteit levert.

Herkenbaar probleem

Een goede tekstschrijver vinden is lastig. Een slechte vind je eenvoudig. Vorige week startte ik op sitedeals.nl een discussie om de wanprestaties van de zogenaamde tekstschrijvers aan de kaak te stellen met als doel ondernemend Nederland wakker te schudden.

Goedkope tekstschrijvers Sitedealsnl
bron: Sitedeals

Net als ik, balen vele tekstschrijvers van de slechte kwaliteit die geleverd wordt tegen belachelijk lage prijzen. Zonder enig schaamrood op de kaken bieden zogenaamde tekstschrijvers zich aan in een advertentie met spelfouten, die door veel ondernemers niet eens opgemerkt worden.

Tekstschrijvers maken fouten
bron: Sitedeals

Uiteraard zijn er genoeg voorbeelden van goede tekstschrijvers, maar uiteraard wel tegen een realistische prijs.

Waarom betalen voor goede teksten?

Het is vrij eenvoudig. Klanten hebben dezelfde verwachtingen van wat u van een tekstschrijver verwacht: Kwalitatieve webteksten met betrouwbare content!

Webteksten en actuele artikelen zijn de wortels van uw online activiteiten met als doel meer omzet!

Een klant moet u vinden, vertrouwd raken met de verworven content én tot slot nog het besluit nemen de dienst of het product bij u af te nemen. Webteksten en artikelen zijn de wortels van uw online activiteiten!

Content is niet duur

Ik hoop dat u zich realiseert dat een “goedkope tekstschrijver” in de meeste gevallen een dure tekstschrijver is. Potentiële klanten verlaten namelijk sneller uw website als een tekst niet overzichtelijk is of niet prettig leest. Een bezoeker scant uw content juist om betrouwbare informatie te vinden.

internet marketing geld

Als een scanbare tekst niet prettig wegleest is het kwaad al geschied. Ook op spellingsfouten haken mensen af. Kortom de website bevat in dit geval géén betrouwbare content.

Het spreekt voor zich dat een ‘dure’ tekstschrijver juist goedkoop is als een kwalitatieve en betrouwbare tekst voor meer bezoekers en omzet zorgt.

Meer weten over kwalitatieve, geoptimaliseerde webteksten?

Bekijk snel onze informatie over webteksten schrijven!

Contact knop

2 Comments

 1. Internet is een enorme bende aan het worden met vervuiling.

  Diegene die het meeste betaalt, staat bovenaan. Terwijl diegene die ik nodig heb soms onderaan staat.
  Gevolg: doorvlooien van te veel pagina’s. Gevolg: stress en tijdreductie.

 2. Regelmatig lees ik forums en erger me aan de tekstvervuiling. Sommige schrijvers zijn zo consequent in het verwisselen van een d en een t dat ik er koude rillingen van krijg. Ik heb op de basisschool een eenvoudig ezelsbruggetje geleerd, wanneer ik twijfel bij de vervoeging van een woord. Neem het woord lopen. Ik loop; hij loopt; wij lopen.
  Als ik een zin tegen kom. Ik geef nu een simpel voorbeeld. Het huis brandt. Hoe was het nou weer. Een “d” of een “t” of beide? Ik zeg voor mezelf: het huis loopt. Dus moet het met “dt”.
  Ik brand van verlangen. Ook hier: ik loop weg. Bij lopen geen “t”… dus brand moet met “d”.
  Het is echt eenvoudig en voor 99,99% toe te passen.
  Ik ben nog geen werkwoord tegen gekomen dat ik niet op de juiste manier kon vervoegen, door dit zinnetje toe te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 4 =