Newsjacking en content marketing

  1. Newsjacking en content marketing

Newsjacking, oftewel nieuwsjagen! Het is een nieuwe vorm van content marketing. Je behoudt een actuele website met verse content. De meest logische manier is inspelen op het nieuws van de dag.

Wat maakt newsjacking anders?

Door in te haken op het nieuws speel je in op de actualiteit van de dag. Artikelen schrijven en herschrijven met nieuws dat op dat moment actueel is. De nadruk ligt dus op het laatste nieuws in plaats van technische informatie en hoe-moet-ik teksten.

Seo-trend: Newsjacking

Newsjacking is een nieuwe trend binnen content marketing en website optimalisatie. Het is een schrijftechniek waarbij internetmarketeers de algemene vraag in verband brengt met het actuele nieuws m.b.t. dat onderwerp.

Newsjacking? Wat is dat?

Newsjacking is het toppunt van zoekmachine optimalisatie. Google wil het liefst actuele content. Newsjacking is juist datgene wat de zoekmachine wil: Aandacht hebben voor een actuele website, het laatste nieuws. Een goed inzicht in de te gebruiken zoekwoorden in verband met het nieuwsonderwerp is een must.

Waardevolle content

Bij deze vernieuwde vorm van content marketing wordt betrouwbare content geschreven met hoge kwaliteit. De goed onderbouwde inhoud speelt in op een specifieke vraag naar informatie. Bovendien wordt de content eenvoudig teruggevonden wanneer nieuwsorganisaties naar bronnen zoeken.

Hoe moet ik newsjacken?

Niet elk actueel bericht is geschikt voor uw website. Het nieuwsbericht moet een relatie hebben met uw bedrijf of product.

Voorbeeld 1:
Een energiebedrijf kan de stijgende brandstofkosten gebruiken om u een product aan te bieden dat uw energieverbruik meet.

Voorbeeld 2:
Een bedrijfsbrand bij u in het dorp kan door uw lokale bouwbedrijf gebruikt worden om het belang van een goede brandbeveiliging te benadrukken.

Voorbeeld 3:
De stijging van de prijs van het biertje in de kroeg kan uw slijter gebruiken om het bier aan te prijzen.

Newsjacking is content marketing!

Newsjacking is eigenlijk hetzelfde als een actueel artikel schrijven in uw content marketing. Eerst de content en dan het marketingaspect. U beantwoord de zoekvraag en het verlangen naar nieuws, feiten en meningen.

U grijpt deze kans met beide handen aan om uw product of merk te promoten. Als laatste gebruikt u sociale media voor een snelle virale verspreiding van het nieuws.

Is uw website actueel?

Lees meer over een website met content of neem een abonnement op onze nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + vijftien =