De noodzaak van content marketing

  1. Meer omzet met content marketing

Je internet marketing strategie kan niet meer zonder: Content marketing behoort tot dé marketingtrends van 2013.

Voor wie content marketing?

Content marketing was tot nu vooral belangrijk binnen de zakenwereld, maar ook binnen consumentencommunicatie speelt content marketing een steeds grotere rol. Content wordt steeds belangrijker en is daarom onmisbaar binnen een goede internet marketing strategie.

Internet marketingstrategie: content marketing

Content marketing isniet meer dan het verspreiden van relevante content en informatie om uw eigen bedrijf online te profileren. Verspreid betrouwbare content, waar uw doelgroep juist op zoek naar is. Een goede marketingmix is belangrijk, want het verspreiden van content op diverse manieren zoals email marketing en social media marketing uit naam van de organisatie zorgt voor herkenbaarheid. De lezer raakt getriggerd met als doel om uw verkopen te verhogen!

Content als reclamemiddel

De relevantie van content is hierbij van groot belang. Content geldt als reclamemiddel. Actuele informatie moet altijd aansluiten bij uw kerndoel: Het verkopen van een dienst of product. Naast de relevantie van content, dient de informatie ook relevant te zijn voor de beoogde doelgroep. Behoeften en interesses moeten aansluiten op de behoefte van de doelgroep. Alleen dan vindt de uiteindelijk gewenste conversie plaats.

Content marketing tools

Iedere ondernemer ziet de meerwaarde in van content marketing, maar hoe behoud je een actuele website? Hiervoor zijn een aantal interessante tools ontwikkeld.

Een blog als content marketing

Een blog is een actuele manier om relevante content te verspreiden. Regelmatig een artikel schrijven over uw werkzaamheden, producten, ontwikkelingen en ervaringen zullen een imago rondom de organisatie creëren dat een goede uitwerking kan hebben op de verkopen van uw bedrijf.

Social media als mond-tot-mond-reclame

Reviews, likes, shares! Via social media wordt content eenvoudig verspreid. Tevreden en ontevreden klanten delen graag hun ervaringen.

Een website maken met relevante content

Relevante content communiceren op uw eigen website is onderdeel van uw content marketing. Consumenten en ondernemers worden steeds kritischer en de boodschap dient daarom direct met de juiste beleving en gevoel te worden overgebracht.

Zoekmachine optimalisatie en content marketing

Zoekmachine optimalisatie binnen content marketing zorgt ervoor dat content aansluit bij de zoekopdrachten van internetgebruikers. Content dat u plaatst dient aan te sluiten op de zoekopdrachten van de doelgroep.

Meer bezoekers en omzet met content marketing

Met een goede content marketing strategie bereikt u op de lange termijn meer bezoekers en omzet.  Laat uw doelgroep regelmatig in contact komen met uw relevante content.

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 4 =