Dé marketingtrend in 2013: Content

  1. Content marketing trends 2013

Content is dit jaar het belangrijkste op het gebied van internet marketing. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau eConsultancy en Adobe dat eind vorig jaar 700 digital marketeers ondervroeg over de mogelijkheden en uitdagingen in 2013 op het gebied van internet marketing.

Content leidt!

De belangrijkste conclusie uit onderzoeksrapport de Quarterly Digital Intelligence Briefing is dat internet marketeers content marketing steeds meer als een leidraad zien in ieder aspect van marketing.

Content marketing en Social media

Social media werd in 2012 als belangrijke trend genoemd, maar content marketing stijgt daar boven uit, omdat ondernemers social media ontdekken als één van de kanalen om content te verspreiden en te delen. Ook mobiele apparaten zoals smartphones en tablets spelen een steeds belangrijkere rol binnen content marketing. Dit jaar ligt de nadruk vooral op een aantrekkelijke en creatieve manier van contentpresentatie. Ondernemers richten zich steeds meer op concrete cijfers die van invloed zijn op de financiële resultaten.

Onderzoeksresultaten

Content marketing en conversie optimalisatie staan op een gedeelde eerste plaats in het onderzoek. Social media engagement en content optimalisatie zakken respectievelijk naar plaats twee en vier. Video marketing daalde sterk van 21 procent naar 9 procent. Ook sociale media analytics levert flink in. Slechts 9 procent van de marketeers is daar nog in geinteresseerd. Vorig jaar was dat nog 19 procent.

Digital marketing

Social media daalt als het gaat om kansen binnen digitale marketing. Vorig jaar stak social media marketing (54 procent) nog kop en schouders uit boven de rest. Nu deelt deze vorm van internet marketing de tweede plaats met targeting en personalisatie (35 procent). Content marketing is een mooie derde in het rijtje kansen in 2013. De absolute nummer één is mobiele optimalisatie, aldus de respondenten.

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + acht =